Utskrift

Velkommen til nye barn på Bukkholmen 14 april 2014

Skrevet av Administrator . i kategorien Avdelinger

Avdelinga Bukkholmen startet opp i ei hytte ved grendahuset i Dyrvik kjeila august 2013. Sammen med Tove Holm og Hege Vollan var det 8 barn på avdelinga. 7 minoritetsspråklige og ett Norsk barn. I April 2014 flyttet vi over til ny barnehagen vår på Rabben i Sistranda, der fikk Bukkholmen en helt ny og annerledes avdeling og flere barn.

 


 

____________________________________________________________________________

En kald januar måned går mot slutten. Vi har fått kjent på viktigheten av varme og gode klær. 

Bukkholmen har vært 2 dager på hallbesøk i januar. Den ene dagen var vi på "tettbygg fest" i fht kulurhuset og den andre dagen var det Lindis (studenten vår:-) som leide hallen, vi fikk turnet og brukt masse energi. Hærlig! Hele barnehagen jobber mye med sosial kompetanse, hvordan vi tar kontakt med andre på en positiv måte. Å jobbe med sosialo kompetanse er det viktigste arbeidet vi gjør i barnehagen.

Vi har jobba mye med følelsen SINT, impulskontroll m.m. i januar. Det vil stå mer om dette arbeidet i månedsbrevet for februar. Onsdag var Bukkholmen sammen med noen barn og voksne fra Nesset på kongenstjønna, der vi hadde bålkos med ostesmørbrød og kakao, lekte på isen og ble kjent med flere barn. Vi likte oss så godt der at vi dro dit på torsdag også, da lagde vi oss vafler over bålet og spilte litt hocky.. med lange pinner os flaskekorker som puck:-) I dag fredag dro hele barnehagen på tur sammen.... Ny barnehagen begynner virkelig å ta form, se bilder!! Veggene inne er reist og mye er kledd ferdig. Vi skal faktisk flytte inn i løpet av april sies det:-D
Hver dag tenner vi lys i adventssamlinga vår

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld
og lar dem brenne ned
for lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel
for fred på denne lille jord
der menneskene bor.

ADVENTSTID 2 Desember 2013

Da er vi igang med førjulstida i Rabben barnehage:-) Vi teller ned dagene til jul, blir kjent med julesanger og fortellinger, lager fuglemat og andre koselige ting i desember. 

 

Vi ønsker alle ei fin førjulstid og

god jul (Norsk)

Linksmu Kaledu (Litauisk) Wesolych swiat (Polsk) Haid Joule (Estisk) Becena Konega (Bulgarsk) 

Frohe Weihnachten (Tysk) Feliz Natal (Portugisisk) Maligayang Pasko (Filippinsk)

 

Tirsdag 22 oktober Bedriftbesøk/takkebesøk hos Bewi

I dag fikk vi endelig dradd på takkebesøk til Bewi:-) Vi fikk jo flotte redningsvester til oppstart, noe vi setter veldig stor pris på! De fikk et fint bilde fra oss som er sammensatt av mange sjøbilder fra turer vi har hatt i høst og vi laga ei veldig fin uro av hjerteskjell med rulleøyne og spol - altså en uro med fine små fisker:-) Sammen med Therese Sandvik, Sylvia Espnes - farmora til Leon og Svein Bekken kosa vi oss med juice, sjokoladekake og mere til... etterpå fikk vi være med i produksjonen. Det var spennende.. der var det masssssse isiporkasser og se.. de kom ut av maskiner og for av sted på lange rekker... trukker kom susende forbi og plukket opp kassene... og noen turte også å sitte på en trukk. Spennende! Tilslutt så vi inni en trailer som lastet opp kasser og vi satt inni styrhuset... På veien tilbake til barnehagen stakk vi oppom ny barnehagen på Rabben:-) Nå ser vi konturene av rommene:-))

Torsdag 16 oktober Fiskekaker og Ball...    nam nam!

Det skjer mye I Rabben barnehage. Vi har innholdsrike dager og vi liiiiiiker det!:-)

Vi er opptatte av at barna får gode opplevelser, minner og at de skal få være med på gode prosesser OG vi ønsker at barna med dette blir glad i hva Frøya har å by på (litt hva Hitra byr på å da;-). 

I går var vi på rusefiske på Dolmøya. Vi fikk masse fisk. Barna var med å så på at fisken ble skåret opp og filitert. Det ble 10 kg fiskefile, vi tok med oss 5 kg og i dag har vi laget fiskekaker og fersfiskball.

De fleste syntes dette var veldig godt!

I morgen lager vi litt mere ferskfiskball og til lunsj blir det da ball, rotstappe og bacon.


Onsdag 2.10.13 Ferskfisk til lunsj:-)

I dag fiska vi 4 torsker, som ble kokt og spist med smør og flatbrød til lunsj:-) Både Måsskjæra og Bukkholmen koste seg med ferskfisk:-) Vi fikk en stor krabbe i krabbeteina vår også i dag. 

Sjø, roing, fisking, dra krabbteiner fra flytebrygga er en naturlig del av hverdagen vår. Vi har det fiiiiiint i Dyrvik kjeila.

Når vi flytter til nybygget på Rabben (april 2014) kommer vi selvfølgelig til å fortsette sjølivet. Både på Sistranda og baser andre plasser:-) Kystkulturen er en vesetlig del av hverdagen vår:-)

Les gjerne vår pedagogiske plattform under dokumenter.

 

Referat fra Foreldremøtet 26.09.13

 • Britt ønsker velkommen til historiens første foreldremøte i Rabben barnehage.
 • Foreldre og personale presenterer seg
 • Tove forteller litt fra oppstarten, anerkjennelse av følelser, litt om den pedagogiske plattformen og bildeframvisning fra opplevelser og prosesser barna har vært med på fram til nå.
 • Etter bildeframvisning fikk foreldrene smaksbiter som barna har hatt fram til nå igjennom prosessene de har vært med på; Krabbe og rips saft.
  • Britt viser hva vi ønsker av klær i skiftesekken
 1. o1. Tynn ull innerst - rett på huden
 2. o2. Et tykkere lag; tykkere ull eller fleece
 3. o3. Utedress; tykk når det blir litt kaldere (vinter dress)
 4. oStøvler og regnklær må alltid være i barnehagen da vi er mye i fjæra og ute i båt
 5. oHjelmlue el ull/fleece
 6. oVotter
 • Personalet fremførte Rollespill; klærnes betydning for barna i barnehagen.
 • Britt; Bilder fra tomta der nybarnehagen skal stå og tegningene av den. Ferdig bygg april 2014.

 

 • Informerte om sponsing av redningsvester fra Bewi og takkebrev.
 • Info om at personalet vasker barnehagen selv og hvorfor vi gjør det.
 • Valg av foreldrerepresentanter
 • Mange positive tilbakemeldinger fra foreldregruppa.
 • Stort oppmøte
 • Referent: Tove K. Holm

KRABBEFISKE SEPTEMBER 2013

Vi har vært med og dradd krabbeteiner og vi har en noen egne krabbeteiner ved flytebrygga i Kjeila. Vi har kokt krabbe og smakt. Nesten alle barna likte krabbe:-)

__________________________________________________________________________


10 SEPTEMBER - Wow for en dag!!! Se BILDENE :)

I dag var vi på rotur. Vi rodde under Uttianbrua og strandet i ei fin lita fjære rett ved brua:-) Der fant vi mange krabber, eremittkreps, kråkeboller og også en stor død fisk: Rognkjekse. Flere store og små båter kjørte under brua, passerte oss og tutet til oss mens vi var i fjæra på Uttian:-) Vi spiste lunsj og drakk av vår hjemmelagde rips saft. På roturen så vi flere fugler som lå på sjøen like der robåten for avsted. Når vi kom "heim" igjen (barnehagen) sto Bjørg Støen fra Hitra- Frøya og ventet på oss.

_________________________________________________________________________________________________________

AUGUST/SEPTEMBER 2013; FRUKT/BÆRHAGEN TIL BJØRGVIN......

Vi er så heldige å ha tilgang til en utrolig flott frukt og bærhage like ved barnehagen. Der har vi hatt masse fine stunder. Vi har smakt på mange ulike smaker i hagen og vi har plukket rips, kokt ripssaft, spist rips og vaniljesaus, laget ripssyltetøy, kokt eplesaft og eplegele.... Vi har hatt mange fine turer til hagen og vi har hatt prosesser i etterkant av turene. Vi er glade for at vi har fått lånt hagen på denne måten:-)

______________________________________________________________________________________________________________

REDNINGSVESTER sponset av BEWI

Vi takker BEWI for at vi fikk flotte vester til oppstart i august. Det bidro til at vi fikk muligheten til båt/sjøturer fra vi startet opp. Redningsvestene blir ofte brukt!! Når en voksen kommer ut med redningsvester kommer barna løpende og de som ikke får være med i robåten med en gang står ofte med en tåre i øyekroken.. 

____________________________________________________________________________________________________________